Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روز گذشته از سامانه سمات با حضور رئیس کل بانک مرکزی رونمایی شد که از این طریق نظام پرداخت کشور کنترل می‌شود. 

سامانه متمرکز اطلاعات تسهیلات و تعهدات (سمات) به منظور دسترسی به سوابق تسهیلاتی مشتریان بانک‌ها و تخصیص کارای منابع مالی ایجاد شده است که با کاهش ریسک‌های وام دهی، هزینه تامین مالی را برای مردم کم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ارسال اطلاعات تسهیلات و تعهدات در سمات به شکل برخط و طبق وب سرویس بوده است و این سامانه با دیگر سامانه‌های مرتبط با اطلاعات هویتی مشتریان در ارتباط است. 

چه کسانی می‌توانند از اطلاعات سمات استفاده کنند؟ 

طبق این گزارش، بانک مرکزی، بانک‌ها، موسسات اعتباری و اشخاص حقیقی  و حقوقی مجاز می‌توانند از اطلاعات سمات استفاده کنند و این سامانه نقش موثری در اجرای آیین نامه پیشگیری از انباشت مطالبات غیرجاری نظام بانکی خواهد داشت. 

علت تغییر سامانه قدیم، اضافه شدن فیلت‌های اطلاعاتی به تناسب نیاز از جمله وجه التزام تاخیر دین، پیش بینی راهکارهای لازم در راستای تسهیل ارسال اطلاعات و دریافت آن‌ها به صورت آنی و در آخر دریافت اطلاعات ضامنی و امکان استعلام تسهیلات و تعهدات ضمانت شده اشخاص است. 

همچنین، از دیگر تغییرات صورت گرفته در این سامانه، ارتباط با سامانه پژواک سازمان ثبت احوال و ثبت اسناد کشور است. 

براساس اعلام بانک مرکزی، اهداف کلی ایجاد سامانه تسهیلات و تعهدات به شرح زیر است: 

۱) شناسایی و ساماندهی وضعیت اعتباری مشتریان بانک‌ها 

۲) زمینه سازی برای انجام اعتبار سنجی دقیق‌تر مشتریان 

۳) یکپارچه سازی ساماندهی بانک‌ها در حوزه تسهیلات 

۴) افزایش کیفیت اطلاعات موجود در بانک‌های اطلاعاتی 

علاوه براین، با اعتبار سنجی دقیق‌تر و سریع‌تر منابع بانک‌ها به شکل کارآمدتری اختصاص می‌یابد و این امر به تولید و رشد اقتصادی بیشتر کمک می‌کند.

وام دهی بانک‌ها بدون کد رهگیری میسر نیست 

همواره مشتریان بانک‌ها در دریافت وام با مشکلات عدیده‌ای چون تضامین، مبلغ بازپرداخت و ... مواجه بوده‌اند، در این بین افراد زیادی وام‌هایی با مبالغ کلان دریافت کرده‌اند و در مواردی بازپرداخت آن‌ها انجام نشده و سپرده‌های مردم در بانک‌ها حیف و میل شده است. 

 با راه اندازی سامانه سمات، از آنجا که یکی از مشکلات نظام بانکی کشور از تسهیلات دهی و معوقات غیرقابل سرچشمه می‌گیرد و موجب شکل گیری فساد در بانک‌ها شده است، طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی از طریق این سامانه، بانک‌ها بدون کد رهگیری نمی‌توانند وام بدهندکه این امر قدرت نظارت بانک مرکزی بر روند تسهیلات دهی بانک‌ها را بیشتر می‌کند. 

همچنین، طبق اعلام همتی، با سامانه سمات بانک مرکزی و بانک‌ها روزانه از اینکه تسهیلات به کدام بخش یا فرد چگونه داده شده است، مطلع می‌شوند.

کد خبر 602063 برچسب‌ها وام بانک مرکزی فساد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وام بانک مرکزی فساد تسهیلات و تعهدات سامانه سمات بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۵۶۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند

مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی از تایید حدود یک میلیون و ۴۷۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن خبر داد و گفت: بانک‌ها با ۴۴۵ هزار نفر قرارداد امضا کرده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیداحمد خادمیان مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکنون یک میلیون و 654 هزار و 36 نفر از متقاضیان در سامانه tem.mrud.ir ثبت‌نام کرد‌ه‌اند که از این تعداد یک میلیون و 469 هزار و 875 نفر حائز شرایط دریافت وام ودیعه مسکن شناخته شده‌اند.

وی با یادآوری این‌که تاکنون یک میلیون و 33 هزار و 305 نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌ها معرفی شده‌اند، افزود: بانک‌ها تاکنون با 445 هزار و 68 نفر (30 درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

وی تاکید کرد: با توجه به تکلیف قانونی، ضرورت دارد تا بانک‌ها پرداخت تسهیلات را به معرفی‌شدگان سرعت بدهند.

به گزارش تسنیم،  اوایل اسفندماه سال گذشته دفتر پایش طرح‌های نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازیاز ثبت‌نام یک میلیون و 462 هزار و 160 متقاضی برای دریافت وام ودیعه مسکن خبر داده بود.

تا آن زمان از این تعداد یک میلیون و 296 هزار و 915 متقاضی حائز شرایط اولیه شناخته شد‌ه‌ بودند. از این تعداد نیز 895 هزار و 668 متقاضی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند که بانک‌های عامل با 381 هزار و 763 متقاضی (29.4 درصد) قرارداد امضا کرده‌اند.

مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن در تهران 200 میلیون تومان، در مراکز استان‌ها 150 میلیون تومان، در سایر شهرها 100 میلیون تومان و در روستاها 40 میلیون تومان است.  نرخ سود این تسهیلات 18 درصد و دوره بازپرداخت آن 60 ماهه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟